Bucurie duhovnicească în parohia clujeană Sf. Cuv. Parascheva

Credincioșii parohiei clujene „Sfânta Cuvioasă Parascheva” s-au bucurat duminică, 10 februarie 2013, de prezență arhierească. Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului a oficiat de la ora 10:00 în biserica din cartierul Zorilor, Sfânta Liturghie.

Ierarhul a fost înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

În cadrul cuvântului de învățătură PS Vasile a vorbit credincioșilor despre importanța sporirii talanților și punerea lor în slujirea aproapelui, potrivit Radio Renașterea. După-masă Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului a fost prezent în parohia bistrițeană Sebiș, unde a oficiat Taina Sfântului Maslu. Ierarhul a fost invitat în această parohie cu prilejul cinstirii Sfântului Haralambie, pomenit astăzi în Biserica Ortodoxă, ce este considerat de credincioșii de aici unul dintre protectorii lor.

An de an acest sfânt este cinstit în mod deosebit și cu multă evlavie de credincioșii din localitățile de la poalele Munților Călimani. Sfântul, ce a trăit în secolul al 3-lea, a fost episcopul Magnesiei, din Asia Mică și este considerat vindecător al unor boli grave, dar și ocrotitor al culturilor agricole.

Comentarii Facebook


Știri recente