București: Training pentru centrele de consiliere dedicate femeilor în criză de sarcină

Centrul Național de Formare Continuă Dumitru Stăniloae găzduiește în perioada 28-30 septembrie 2017 Trainingul pentru centrele de consiliere dedicate femeilor în criză de sarcină. Manifestarea este organizată de Asociaţia pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate şi a Familiei din Bucureşti.

Timp de trei zile, începând de joi, 28 septembrie 2017, 65 de participanţi din întreaga ţară vor învăţa cum să înfiinţeze astfel de centre profesioniste şi cum să gestioneze comunicarea cu femeile care se confruntă cu o sarcină neplanificată, informează Alexandra Nadane, preşedintele Asociaţiei Studenți pentru viață.

Trainingul este susţinut de:

  • Margaret Hartshorn, preşedinta şi fondatoarea Heartbeat International, cea mai mare reţea internaţională de centre de sprijin al femeii în criza de sarcină;
  • Mary Peterson, specialist la Coaliţia Naţională de Cămine Maternale din SUA;
  • Vesna Radeka, preşedinta Centrului „Alege Viaţa” din Serbia, care deţine un cămin pentru femeile însărcinate care nu primesc sprijin de la partener sau familia extinsă.

La finalul evenimentului, Asociaţia pentru Sprijinirea Femeii Însărcinate şi a Familiei va lansa la Bucureşti Centrul de consiliere pentru părinţi şi copii Sfânta Alexandra Împărăteasa, care îşi propune, pe lângă activitatea curentă de sprijinire a femeilor şi familiilor, să ofere consultanţă şi sprijin pentru iniţiative similare din ţara noastră.

Conceptul de criză de sarcină este prea puţin cunoscut şi abordat în România şi în lume. Aproape 70% din femeile din Statele Unite au declarat într-un studiu că aleg avortul împotriva voinţei şi conştiinţei lor, deoarece partenerul nu îşi asumă consecinţele relaţiei, iar ele sunt presate atât de el, cât şi de cei din jur să nu aleagă viaţa pentru copilul lor.

În debutul prelegerii sale, Peggy Heartshorn, președintele Heartbeat International, a remarcat faptul că susținerea morală și materială a femei poate ajuta la salvarea copilului nenăscut.

Abordarea noastră în criza de sarcină este centrată pe femeie. Am observat că, dacă reuşim să ne concentrăm pe femeie şi pe nevoile ei, cel mai adesea reuşim nu numai să o sprijinim moral şi material şi să salvăm viaţa unui copil nenăscut, ci o vom ajuta să îşi schimbe viaţa cu totul, să-şi vindece rănile şi să adopte o viziune sănătoasă despre ea însăşi şi despre viaţă. Nu noi salvăm copilul nenăscut, ci o ajutăm cu iubire pe mama lui, care trebuie să facă o alegere pentru viață împreună cu Dumnezeu, Care lucrează în inima ei, a spus Peggy Heartshorn.

Reţeaua Heartbeat International, cu sediul central la Columbus, în statul american Ohio, a fost înfiinţată în 1971 şi deţine 1.300 din cele 2.500 de clinici pro-viaţă şi centre de sprijin în criza de sarcină existente în SUA.

În 2015, centrele Heartbeat din SUA au salvat 160.000 de copii nenăscuti (aproximativ un copil la fiecare patru minute!), ceea ce reprezintă peste jumătate din numărul total de copii americani salvaţi de la avort prin activitatea acestui tip de centre.

Alte 700 de centre similare de pe toate continentele lumii sunt afiliate la reţeaua Heartbeat International, care le oferă formare, consultanţă şi alte instrumente utile în activitatea lor. Prin comparaţie, numărul total al clinicilor de avort SUA este de cel mult 800.

Femeile care se confruntă cu o sarcină neplanificată, precum şi cei care vor să înfiinţeze un centru de sprijin în criza de sarcină pot contacta Centrul de consiliere pentru părinţi şi copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente