București: Simpozion național despre rugăciune în experiența și spiritualitatea Sfinților Părinți

Marți începe la București Simpozionul Național de Teologie Patristică „Rugăciunea în experiența și spiritualitatea Sfinților Părinți”.

Organizat de Departamentul de Teologie Istorică, Biblică și Filologie al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, evenimentul se desfășoară în Amfiteatrul „I. G. Coman” al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Simpozionul este organizat în patru sesiuni consecutive, pe durata întregii zile. Potrivit organizatorilor, tema aleasă „vizează aspecte ale rugăciunii creștine, valorizând teme referitoare la modul în care teologia patristică a rugăciunii s-a exprimat de-a lungul secolelor, atât în spațiul oriental, cât și în cel occidental”.

Totodată, evenimentul își propune să evidențieze modul în care Biserica a validat și receptat experiența rugăciunii autentice în diferite forme și contexte.

Printre invitați se numără: Arhid. Ioan Caraza, Pr. Constantin Pătuleanu, Dr. Bogdan Tătaru-Cazaban, Pr. Alexandru Ojică și Pr. Sava Totu.

Lucrările vor fi transmise live pe platforma Google Meet. Link-ul de conectare poate fi accesat aici.

Descarcă programul integral aici.

Foto credit: Facultatea de Teologie Ortodoxă din București

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente