București: Episcopul Australiei și slujitorii de la „Sf. Silvestru” l-au pomenit pe Părintele Constantin Galeriu

Preasfințitul Părinte Mihail s-a rugat sâmbătă pentru sufletul Părintelui Constantin Galeriu, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți preoți din România post-1989. Episcopul Australiei şi Noii Zeelande a oficiat Sfânta Liturghie și slujba parastasului împreună cu slujitorii Bisericii „Sf. Silvestru” din Capitală.

„Părintele Constantin Galeriu a fost un preot jertfitor, un om care a înțeles menirea unui slujitor al Bisericii. Cu fiecare ocazie cu care era prezent în mijlocul poporului, fie ea slujbă, rugăciune sau conferință, împărtășea celor prezenți un cuvânt de folos, de mângâiere, căutând în special prilejul de a-i întări pe cei din jurul său”, a spus ierarhul.

„Părintele Galeriu avea capacitatea și puterea duhovnicească de a se prezenta și a se coborî, cu orice ocazie, la nivelul interlocutorilor. Pe toți îi iubea și îi cuprindea în dragostea sa, căutând să îi câștige pentru Împărăția Cerurilor.”

„A fost un om al jertfei, al cuvântului împlinit și un urmaș fidel al Mântuitorului. În cartea sa, «Jertfă și răscumpărare», găsim un izvor de viață și de lumină și îl descoperim pe părintele Galeriu ca profesor de teologie, ca părinte duhovnicesc, ca tată, frate și tovarăș de drum”, a mai spus Preasfințitul Părinte Mihail.

Episcopul Australiei și slujitorii de la „Sf. Silvestru” l-au pomenit pe Părintele Constantin Galeriu sâmbătă, 6 august 2022. Sursa foto: Trinitas TV

În semn de recunoștință pentru slujire, ierarhul a primit de la slujitorii bisericii un buchet de flori și volumul „Jertfă și răscumpărare” semnat de Părintele Constantin Galeriu, teza de doctorat a marelui predicator.

Părintele paroh Alexandru-Gabriel Gherasim a declarat că Sărbătoarea Schimbării la față a Domnului este potențată la Biserica „Sf. Silvestru” de comemorarea anuală a Părintelui Constantin Galeriu.

„Trecând la Domnul în ziua de 10 august, s-a îndătinat ca, în ziua Schimbării la Față a Domnului, când facem parastas pentru ctitori, să-l pomenim și pe Părintele Constantin Galeriu”, a spus parohul.

Episcopul Australiei și slujitorii de la „Sf. Silvestru” l-au pomenit pe Părintele Constantin Galeriu sâmbătă, 6 august 2022. Sursa foto: Trinitas TV

Părintele Constantin Galeriu a slujit între 1973 și 2003 la Biserica „Sf. Silvestru” din Capitală și a fost conducătorul școlii doctorale a Facultății de Teologie din București. A fost prezent la demonstrațiile din 1989 și a oficiat primul parastas pentru cei ce au fost uciși la București.

Sursa foto: Trinitas TV

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente