Bruxelles: Standul expoziţional al României are ca tematică opera lui Brâncuşi

La Bruxelles a fost amenajat standul expoziţional al României având ca tematică ansamblul de la Târgu Jiu al sculptorului Constantin Brâncuși, respectiv Masa Tăcerii.

Standul expoziţional este parte a expoziţiei organizate în clădirea Justus Lipsius a Consiliului UE, în cadrul manifestărilor culturale organizate cu ocazia exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.


Descarcă gratuit volumul semnat de Părintele Patriarh Daniel: Brâncuşi – sculptor creştin ortodox. 


„Acesta (standul – n.r.) sugerează un spațiu de locuire urban, imaginar sau academic – Biblioteca, fiind subliniat, astfel, dialogul dintre diversele tipuri de locuire și diferitele genuri culturale. În interiorul standului vor fi corpuri de bibliotecă cu cărți ale autorilor români traduse în limbi de circulație internaţională”, se menţionează într-o postare pe site-ul Ministerului Culturii.

Stand Bruxelles. Foto credit: Ministerul Culturii

România exercită, timp de șase luni, începând cu data de 1 ianuarie 2019, Președinția Rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Manifestările culturale organizate cu această ocazie vor urmări promovarea bogăției moștenirii culturale, țările Uniunii Europene fiind legate atât de o istorie cât și de un sentiment de apartenență la un spațiu cultural comun.

Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul UE a avut loc joi, la Ateneul Român, în prezenţa Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Ceremonia inaugurală s-a încheiat cu un concert de muzică simfonică susţinut de Orchestra Uniunii Europene, care are în componenţa sa membri din fiecare stat din cele 28 ale Uniunii Europene.

Citeşte şi: Care sunt prioritățile Președinției Românei la Consiliul UE?

Foto credit: Informaţii România

Comentarii Facebook


Știri recente