Broșura ‘Aducerea la Catedrala Patriarhală a unui fragment din Lemnul Sfintei Cruci și a moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov’

Broșura Aducerea la Catedrala Patriarhală a unui fragment din Lemnul Sfintei Cruci și a moaștelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov24-29 octombrie 2017 a fost a fost editată recent de Arhiepiscopia Bucureştilor cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Lucrarea este tipărită la Tipografia Cărţilor Bisericeşti a Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă.

Broșura cuprinde elemente biografice despre Sfântul Serafim de Sarov, programul procesiunii Calea Sfinților (24 octombrie 2017), programul slujbelor de la Catedrala Patriarhală cu ocazia hramului și Cuvântul către pelerini al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, intitulat Pelerinajul – prilej de rugăciune și comemorare a apărătorilor și mărturisitorilor credinței ortodoxe în timpul comunismului.

Tema pelerinajului este legată de Anul comemorativ 2017, dedicat Patriarhului Justinian și apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

În acest context, la București sunt așteptate delegații ale Bisericilor Ortodoxe surori care din fostele țări comuniste. Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Rusiei, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Albaniei, şi Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Cehiei şi Slovaciei, se vor afla în Capitala României.

De asemenea, la sărbătoarea Bucureștilor participă și delegați din Bisericile Ortodoxe: Sârbă, Bulgară, Georgiană și Poloneză.

Participarea, în acest an, și a unor ierarhi ai Bisericilor Ortodoxe surori care au suferit în timpul comunismului are o valoare de simbol – aceea de a comemora în stare de comuniune eclesială pe ierarhii, clericii și creștinii ortodocși din diferitele Biserici Ortodoxe Autocefale din Europa Răsăriteană, care în timpul regimului comunist au mărturisit, adeseori cu prețul vieții, credința lor statornică în iubirea Preasfintei Treimi, subliniază Părintele Patriarh în cuvântul adresat pelerinilor.

Puteți citi textul publicației aici.

Procesiunea Calea Sfinților: Programul și traseul manifestării – Basilica.ro

Procesiunea Calea Sfinților va avea loc marți, 24 octombrie 2017. Manifestarea va consta într-un pelerinaj pe străzile Capitalei cu moaștele și icoana Ocrotitorului Bucureștilor, alături de alte odoare de preț ale Bisericii. Conform tradiției, de la ora 12:30 vor pleca în procesiune două alaiuri: unul de la Catedrala patriarhală și altul de la Catedrala mitropolitană,…

Comentarii Facebook


Știri recente