Brâul Maicii Domnului şi moaştele Sfântului Stelian au ajuns la Roşiorii de Vede

PS Galaction şi moaştele Sf. Stelian

Brâul Maicii Domnului şi un fragment din moaştele Sfântului Stelian au fost aşezate spre închinare la cel mai vechi locaş de cult din Roşiorii de Vede, Biserica Serdăreasa. Lăcaşul aflat lista monumentelor istorice, înfiinţat în 1830, va găzdui odoarele până mâine, 7 septembrie, când se vor întoarce în Grecia.

Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, a întâmpinat ieri delegaţia elenă care a adus moaştele şi Brâul Maicii Domnului în Episcopia Alexandriei şi Teleormanului. În cursul serii a fost oficiată Taina Sfântului Maslu şi Paraclisul Maicii Domnului, informează arhid. Serafim Baciu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Astăzi, de la ora 18:30, odoarele au fost purtate în procesiune pe străzile din Roşiorii de Vede. Traseul evenimentului a fost următorul: biserica Sf. Teodor – biserica Sf. Ioan – biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena.

Mâine, Sfânta Liturghie va fi oficiată începând cu ora 06:00. Sfintele moaşte şi brâul Maicii Domnului se vor afla în biserica din Roşiorii de Vede până în jurul orei 08:00.


Serdarul Marin Butculescu a început construcţia bisericii în primăvara anului 1830. Murind la scurt timp, construcţia a fost continuată de soţia aceastuia, serdăreasa Maria, fapt pentru care lăcaşul de cult este cunoscut drept biserica „Sf  Împăraţi –Serdăreasa”.

 

Comentarii Facebook


Știri recente