Brașov | Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au oficiat slujba de sfințire a bisericii din Prejmer

Numeroși credincioși din Prejmer, județul Brașov, au participat în data 2 iulie 2017 la sfințirea noii biserici din localitate. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și cu Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

Cu ocazia binecuvântării lucrărilor, lăcașul de cult a primit ca ocrotitori pe Sfinții Trei Ierarhi, pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, și pe Sfântul Efrem cel Nou, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul Anatoly. În cadrul slujbe, diaconul Flaviu Mihai Foica a fost hirotonit preot pentru Parohia Buzăiel, județul Brașov.

Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de PS Episcop Andrei, care a tâlcuit Evanghelia citită în această duminică.

Credința sutașului L-a impresionat foarte mult pe Domnul Hristos, Care a mers să-i vindece sluga. Mântuitorul putea să facă această minune a vindecării și de la distanță, dar a mers la casa sa pentru a evidenția credința sutașului, dar și smerenia acestuia, a subliniat ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu a evidențiat importanța și frumusețea evenimentului sfințirii lăcașului de cult.

Dacă acum aveți lăcaș de cult sfințit, dumneavoastră trebuie să fiți o biserică vie și să veniți aici ca la un izvor dătător de viață. Să mergem la casele noastre plini de bucurie, o bucurie care să nu piară niciodată  și pe care să o dăm și altora pentru ca ea să se înmulțească, a spus Părintele Mitropolit.

Ierarhul i-a oferit părintelui paroh, protopopul Sorin Șerban, distincția Crucea șaguniană pentru clerici. De asemenea, membrii Adunarii și Consiliului parohial, precum și alți binefăcători au primit acte de cinstire.

Cu ocazia sfințirii bisericii, comunitatea a primit de la centrul eparhial și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Sărbătoarea s-a încheiat cu momentul de închinare a credincioșilor în Sfântul Altar.

Comentarii Facebook


Știri recente