Brașov | Campania Sănătate pentru sate a ajuns în localitatea Viscri. Peste 40 de persoane au primit consultații medicale gratuite

Caravana Sănătate pentru sate a ajuns sâmbătă, 22 iulie 2017, în localitatea Viscri din județul Brașov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cadrul acțiunii sociale, peste 40 de persoane au primit consultații medicale de bază. Printre acestea s-au numărat: monitorizarea tensiunii arteriale, profilul glicemic, trigliceridele, colesterolul, consult de specialitate pe cardiologie și pediatrie.

Medicii rezidenți participanți ca voluntari în cadrul campaniei și-au propus depistarea bolilor cronice, profilaxia lor și îndrumarea pacienților spre un consult mai amănunțit.

Activitatea a fost posibilă prin implicarea Departamentului de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și cu sprijinul Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu și al Protopopiatului Rupea din județul Brașov. Alături de acești parteneri s-au aflat mai mulți medici rezidenți de la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente