„Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam”. Piesa de teatru de succes va fi jucată la Cercul Militar Național

Producție de succes a teatrului creștin, piesa Brâncoveanu, Ivireanu, iubire de Biserică şi neam va fi pusă în scenă luni la Cercul Militar Național, de la orele 18:00. Evenimentul este organizat de Compania Teatrală Zona și Cercul Militar Național, cu binecuvântarea Patriarhului Daniel.

‘Spectacolul ne propune o perspectivă subiectivă a Mariei Brâncoveanu aflată în ultima parte a vieții ei la Mănăstirea Surpatele, dar şi asupra momentelor principale ale martiriului soțului și fiilor ei. Spectacolul deschide o pagină de istorie care scoate în evidență și portretul de excepție al Sfântului Antim Ivireanul. Realizatorii spectacolului abordează o viziune umană, emoţională, prin care vor să transmită speranță, să aducă întărire în necazuri, dar și în credință, într-o perioadă aflată într-o vădită criză a valorilor, a idealurilor’, a precizat Malvina Roşu, manager cultural.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Constantin Codrescu, Ana Calciu, Damian Victor Oancea, Magda Catone, Mihai Coadă, Ovidiu Cuncea, Tiberiu Păun, Bogdan lacob, Dana Rusu și Alexandru lonescu.

Textul piesei aparține Părintelui Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti.

Regia este semnată de Ivona Boitan, decorul şi costumele de Ileana Zirra, iar Iulian Olteanu este responsabil de Sound design.

Coproducători ai evenimentului sunt Protoieria Sector II şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi, Filiala Sector II.

Foto Credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente