Botezului Domnului la Tulcea

La praznicul Botezului Domnului Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Episcopală din Tulcea, după cum a precizat Alexandru Chituță.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit sfințirea apei celei mari în Catedrala Episcopală stropind și cu aghiazmă mulțimea de credincioșii prezenți.

La orele amiezii preoții dimpreună cu credincioșii din parohiile tulcene înfrunte cu Preasfinția Sa au mers în procesiune spre faleza Dunării unde pe istorica navă Republica, construită în anul 1903 s-a săvârșit slujba sfințirii apei. În prezența a câteva mii de credincioșii și a autorităților locale Preasfinția Sa a dat drumul în chip simbolic unui porumbel alb iar apoi din largul Dunării a binecuvântat credincioșii și a aruncat o cruce împodobită cu busuioc. Și anul acesta șase tineri s-au aruncat în apele reci ale Dunării, unul dintre ei recuperând sfânta cruce. Preasfinția Sa i-a răsplătit dăruindu-le tuturor cadouri și bani.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor Preasfințitul Părinte Visarion spus: „Ziua Botezului Domnului este și pentru noi creștinii o zi de rememorare a evenimentului petrecut acum aproape două mii de ani, dar în același timp și o rememorare și o reevaluare a botezului nostru și un prilej de a nereînnoi făgăduințele sfinte făcute atunci de către alții în locul nostru, conștientizând realitatea de a fi și de a deveni noi întru Hristos după cuvântul Apostolului <<Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și-mbrăcat>>”.

Toți credincioșii au primit câte o sticluță cu aghiazmă mare din partea Episcopiei Tulcii și a Protopopiatului Tulcea.

Comentarii Facebook


Știri recente