Botezul Domnului la Catedrala Mitropolitană din Craiova

La Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova pregătirile pentru Praznicul Bobotezei au început de la primele ore ale dimineții. A fost amenajată mai întâi esplanada pentru oficierea slujbei Aghesmei Mari și au fost pregătite vasele pentru apă. A urmat Sfânta Liturghie, oficiată de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

La finalul slujbei, Mitropolitul Olteniei a vorbit celor prezenți despre semnificația teologică a praznicului. „Botezul Domnului nostru este momentul arătării Preasfintei Treimi, sărbătoarea care Îl arată pe Mântuitorul Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu, praznicul ce deschide porțile cerului de unde se pogoară pe pământ Duhul cel Preasfânt în chip de porumbel. Astăzi, întreaga natură se sfințește și firea apelor se schimbă. Astăzi S-a arătat la Iordan Domnul ca să arate începutul activității Sale de propovăduire a Cuvântului lui Dumnezeu și de vestire a Împărăției cerurilor. Astăzi S-a arătat la Iordan ca să ne încredințeze că El este cu adevărat Domnul nostru, Cel ce rămâne permanent cu noi, Cel care ne sfințește și ne binecuvântează „în tot locul stăpânirii Sale””, a spus Mitropolitul Olteniei.

La final, preoții, diaconii și credincioșii, în frunte cu IPS Irineu, au mers în fața sfântului lăcaș unde a fost oficiată slujba Aghesmei Mari.

Comentarii Facebook


Știri recente