Bolnavii de hemofilie s-au rugat Sfântului Alexei Romanov în Mănăstirea Novospassky

La împlinirea a 115 ani de la naşterea Sfântului Alexei Romanov mai multe persoane care suferă de hemofilie s-au rugat, în Mănăstirea Novospassky, mucenicului cunoscut drept ocrotitor al celor afectaţi de această maladie.

Hemofilia este o boală ereditară care constă în împiedicarea coagulării corespunzătoare a sângelui. Acest lucru favorizează sângerarea spontană şi agravează hemoragiile cauzate de anumite leziuni, traumatisme ori intervenţii chirurgicale.

De această boală a suferit şi Sfântul Alexei Romanov.

Slujba din data de 12 august a fost oficiată de Episcopul Dionisie, Vicar patriarhal şi stareţ al aşezământului monahal – stavropighie patriarhală.

Ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenţi să se roage Sfântului Alexei care, aflat aproape de Dumnezeu, cunoaşte nădejdea şi aude rugăciunile fiecăruia.

Episcopul Dionisie i-a încurajat să depăşească suferinţa cu ajutorul lui Dumnezeu, se menţionează pe site-ul mănăstirii aflată în apropierea Moscovei.

Episcopul Dionisie şi persoanele care au participat la rugăciunea oficiată în Mănăstirea Novospassky. Foto credit: Mănăstirea Novospassky

Sfântul Alexei Romanov

Sfântul Alexei Romanov, singurul fiu al țarului martir Nicolae al II-lea, a moștenit hemofilia de la mama sa.

Hemoragiile pe care le avea erau așa de grave încât nu a putut fi mutat când bolșevicii i-au transferat la Ekaterinburg pe părinții săi și pe sora lui în aprilie 1918. Cele câteva săptămâni care îi mai rămăseseră de trăit le-a petrecut într-un scaun cu rotile.

La 17 iulie 1918, cu mai puțin de o lună înainte să împlinească paisprezece ani, Alexei a fost ucis de bolşevici împreună cu toată familia în pivnița Casei Ipatiev din Ekaterinburg.

Foto credit: Mănăstirea Novospassky

Comentarii Facebook


Știri recente