Bocşa: mărturii despre suferinţele din închisorile comuniste, prezentate membrilor ATOR

În contextul Anului omagial 2017 în Patriarhia Română, la sediul Centrului de Tineret Vasiova din Bocșa membri ai ATOR (Asociaţia Tineretului Ortodox Român) din zonă s-au întâlnit joi pentru a viziona filmul Să nu ne răzbunați: Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia.

În urma vizionării documentarului, tinerii au purtat în 16 februarie 2017 discuții cu privire la deportările în Siberia, la deținuții politici din Basarabia și foametea din acea perioadă (1946-1947).

Preoții Doru Melinescu, Ciprian Costiș, Valentin Ungar și Petrică Ghimboașă au fost cei care au povestit tinerilor prezenți despre durerile și greutățile acelei perioade, dar și despre cărțile monahului Moise Iorgovan: Să nu ne răzbunați: Mărturii despre suferințele românilor din Basarabia și Sfântul închisorilor: Mărturii despre Valeriu Gafencu, volume apărute la Fundația Sfinții închisorilor.

Tânăra Andra Jurca, responsabilul ATOR zona Bocșa, le-a vorbit colegilor ei despre importanța întâlnirii, despre viitoarele activități ale asociației și implicarea fiecăruia pentru reușita acestora, ne-a transmis Gabriela Şerban.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Tineret Vasiova, coordonator preot Doru Melinescu, ATOR Zona Bocșa, responsabil Andra Jurca, în parteneriat cu Biblioteca Orășenească Tata Oancea Bocșa.

Comentarii Facebook


Știri recente