BNR lansează o emisiune numismatică cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 11 octombrie 2021, o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino”.

Aversul monedei din argint prezintă portretul și numele doctorului Ioan Cantacuzino, inscripția verticală „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2021” și valoarea nominală „10 LEI”, suprapuse peste inscripția repetată, scrisă ca microtext, ,,INSTITUTUL CANTACUZINO”.

Aversul monedei din tombac cuprat prezintă portretul și numele doctorului Ioan Cantacuzino, inscripția verticală „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2021” și valoarea nominală „1 LEU”, suprapuse peste inscripția repetată, scrisă ca microtext, „INSTITUTUL CANTACUZINO”.

Pe reversul comun al monedelor din argint și din tombac cuprat redă clădirea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și inscripțiile „100 DE ANI” și «INSTITUTUL „CANTACUZINO”».

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 piese.

Preţurile de vânzare sunt:

  • 415,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare;
  • 110,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele din argint și monedele din tombac cuprat cu tema 100 de ani de la înființarea Institutului „Cantacuzino” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Sursă foto: focuspress.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente