BNR emite o monedă în memoria poetului Tudor Arghezi

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu 7 decembrie, o monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi.

Aversul monedei redă imaginea casei lui Tudor Arghezi (Mărțișor), inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2020”, valoarea nominală „10 LEI” și stema României, anunță BNR printr-un comunicat de presă.

Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Tudor Arghezi suprapuse peste un fragment de manuscris cu textul unei poezii scrise de acesta.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 500 piese.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint cu tema 140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Poetul Tudor Arghezi s-a născut la 21 mai 1880, la Bucureşti, şi a încetat din viaţă la 14 iulie 1967.

Foto credit: BNR

Comentarii Facebook


Știri recente