BNR a lansat o monedă din aur cu tema: Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri

Banca Naţională a României a lansat luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema: Mihai Viteazul, precursor al Marii Uniri.

Moneda are o valoare nominală de 100 lei, forma rotundă, margine zimţată, un diametru de 21 milimetri şi o greutate de 6,452 grame.

Aversul monedei redă scena intrării lui Mihai Viteazul în Alba Iulia, inscripţia în arc de cerc ‘ROMANIA’, valoarea nominală ’100 LEI’, stema României şi anul de emisiune ‘2018’.

Reversul monedei prezintă portretul lui Mihai Viteazul şi inscripţiile ‘MIHAI VITEAZUL’ şi ,,PRECURSOR AL MARII UNIRI’.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 250 monede din aur.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București

BNR a lansat în 16 aprilie o monedă din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.695,00 lei.

Reversul monedei redă stema lui Șerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la București, și inscripţia circulară „330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI”. Foto credit: BNR

 

Set numismatic dedicat Unirii Basarabiei cu România

De asemenea, Banca Națională a României a lansat luna trecută în circuitul numismatic un set de trei monede de aur, argint și tombac cuprat și o monedă din alamă pentru colecționare, dedicate împlinirii a o sută de ani de la unirea Basarabiei cu România.

 

Comentarii Facebook


Știri recente