BNR a lansat o emisiune numismatică dedicată Centenarului Marii Uniri

Banca Naţională a României a lansat luni, 26 noiembrie 2018, în circuitul numismatic patru monede dedicate Centenarului Marii Uniri, informează BNR într-un comunicat.

Emisiunea numismatică cuprinde o monedă din aur, o monedă din argint, o monedă din alamă pentru colecționare și, totodată, o monedă aniversară din alamă, având ca temă 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Aversul monedelor redau o imagine a Marii Adunări de la Alba Iulia, inscripțiile în arc de cerc „ROMANIA” și „MAREA ADUNARE DE LA ALBA IULIA”, stema României şi anul de emisiune.

În ceea ce priveşte aversul monedelor diferă valoarea nominală, iar moneda de alamă pentru colecţionare cuprinde un semn distinctiv.

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretele lui Ștefan Cicio-Pop, Gheorghe Pop de Băsești, Iuliu Maniu, Vasile Goldiș și Iuliu Hossu, personalități care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri; inscripția în arc de cerc „100 DE ANI DE LA MAREA UNIRE” și data evenimentului aniversat „1 DECEMBRIE 1918”.

Monedele din aur, argint, alamă pentru colecționare și monedele de circulație cu caracter aniversar, dedicate marcării a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Foto credit: BNR

Comentarii Facebook


Știri recente