Bisericile vechi din Pskov au fost incluse în lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Șaptesprezece clădiri unice din nord-vestul orașului rusesc Pskov sunt printre cele mai recente monumente culturale care au fost incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pskov este unul dintre cele mai vechi orașe din Rusia, fiind menționat pentru prima dată în documente în secolul 9. În Evul Mediu, orașul era capitala republicii Pskov și a funcționat ca punct de legătură între Rusia și Europa.

Clădirile localizate în orașul istoric Pskov includ biserici, catedrale, mănăstiri, turnuri de fortificații și clădiri administrative care datează din secolul 12.

Ele fac parte din Școala de Arhitectură din Pskov, care a influențat arhitectura rusească pe parcursul a cinci secole și a atins apogeul în secolele 15-16.

Mănăstirea Înălțării Domnului este un exemplu clasic al arhitecturii tradiționale specifice regiunii Pskov, cu pereți albi, o singură turlă și pridvor. Foto credit: A.Savin / Wikicommons

Caracteristicile clădirilor construite de școala de arhitectură din Pskov includ volume cubice, turle, pridvoare și clopote. Bisericile și catedralele sunt integrate în mediul înconjurător prin grădini, pereți perimetrali și garduri, menționează UNESCO.

Școala de arhitectură din Pskov este inspirată din tradițiile Bizanțului și Novgorodului.

Foto credit: Wikicommons / Sachkv

Comentarii Facebook


Știri recente