„Biserica și societatea. Fundamentele creștine ale activității medicale” simpozion găzduit la Sighișoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, se desfășoară în zilele de 20 – 22 februarie, la Sighișoara, simpozionul cu tema „Biserica și societatea. Fundamentele creștine ale activității medicale”, ajuns la a 5-a ediție, după cum aflăm de pe site.ul reintregirea.ro. Evenementul este găzduit de Hotel Cavaler.

Asociația Filantropia Ortodoxă Sighișoara organizează simpozionul în colaborare cu Fundația Creștin-Democrată, Asociația Medical Creștină „Lukas Spital” Laslea și Fundația Konrad Adenauer.

La conferință vor participa și reprezentanți ai cultelor creștine, ai societății civile si ai autorităților publice. Dintre personalități amintim pe domnul Teodor Bconschi, politologul Radu Carp, teologul Radu Preda, alături de alți reprezentanți de seamă ai Patriarhiei Române și a Mitropoliilor Ortodoxe din țară ne-a precizat Părintele Ovidiu Dan, protopop de Sighișoara și unul dintre organizatori.

Întâlnirea își propune să răspundă la întrebarea dacă Bisericile reprezintă un furnizor de servicii sociale și medicale ca oricare altul, – caz în care se impune egalitatea de tratament – , sau unul cu statut special, situație în care este nevoie de un statut privilegiat.

Comentarii Facebook


Știri recente