Biserica Sfântului Eustație, din Capitală

Biserica Ortodoxă îi pomenește la 20 septembrie pe Sfântul Mare Mucenic Eustație, soția sa Teopista și fiii lor, Agapie și Teopist. Singurul lăcaș de cult din Capitală care îi are ocrotitori, Biserica „Iancu Vechi – Mătăsari” a îmbrăcat zilele acestea haine de sărbătoare. Credincioșii au participat la slujbe încă din ajun, închinându-se cu acest prilej și la racla cu părticele din moaștele Sfântului Eustație.

„Anul acesta în premieră, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost organizată o procesiune cu sfintele moaște ale sfinților ocrotitori ai parohiei noastre pe câteva străzi din parohie. A fost o procesiune reușită și prin numărul de participanți, dar și prin surpriza plăcută pe care am făcut-o celorlalți membri ai parohiei noastre care au avut prilejul să îi vadă pe sfinții ocrotitori sub balcoanele lor. Astăzi am oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți de la parohiile învecinate”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Paroh Constantin Stoica

Biserica veche a Parohiei „Iancu Vechi – Mătăsari” data din secolul al XVIII-lea. Actualul lăcaș de cult a fost construit între anii 2004-2008.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii lăcașului de cult trecuți la Domnul. Totodată, au fost oferite peste 300 de pachete cu alimente enoriașilor și familiilor nevoiașe din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente