Biserica Sfântului Eustație din Capitală

Biserica Ortodoxă îi pomenește la 20 septembrie pe Sfântul Mare Mucenic Eustație, soția sa Teopista și fiii lor, Agapie și Teopist. Singurul locaș de cult din Capitală care îi are ocrotitori, Biserica „Iancu Vechi – Mătăsari” a îmbrăcat zilele acestea haine de sărbătoare. Credincioșii au participat la slujbe încă din ajun, închinându-se cu acest prilej și la racla cu părticele din moaștele Sfântului Eustație.

„Sfântul Eustație și ceilalți membri ai familiei sale nu doar că au refuzat să jertfească idolilor, dar mai mault decât atât au recunoscut cu tărie că toți sunt creștini, iar această mărturisire publică le-au adus moartea martirică pentru că ei au fost omorâți de împărat atât Sfântul Eustație cât și soția sa Teopista și cei doi fii ai lor Agapie și Teopist”, a explicat în cuvântul de învățătură Pr. Paroh Constantin Stoica.

Biserica veche a Parohiei „Iancu Vechi – Mătăsari” data din secolul al XVIII-lea. Actualul lăcaș de cult a fost construit între anii 2004-2008.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii lăcașului de cult trecuți la Domnul. Totodată, au fost oferite pachete cu alimente enoriașilor și familiilor nevoiașe din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente