Biserica Sfântul Nicolae – Dorobanția din Craiova va fi restaurată

Biserica „Sfântul Nicolae Dorobănția” din Craiova, monument istoric din secolul XVIII, va intra, începând de anul acesta, într-un amplu proces de restaurare și consolidare, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană semnat în ultima parte a anului trecut, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Prin acest proiect, se dorește aducerea monumentului în forma sa originală. În acest sens se vor realiza o serie de lucrări, printre care un pridvor deschis în conformitate cu cel original, coloane care să separe pronaosul de naos, implicit refacerea axelor pronaosului, a bolții și turlei, pardoselile din piatră și sistemul de încălzire interioară, refacerea acoperișului, a tencuielilor exterioare și interioare, implicit a picturii bisericii”, a precizat părintele prof. univ. dr. Gheorghe Zamfir, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae – Dorobănția”, situată pe strada Alexandru Odobescu.

Pe durata efectuării lucrărilor (termenul prevăzut în contract este de doi ani), slujbele religioase vor fi oficiate într-un paraclis amenajat lângă sfântul locaș.

Proiectul este realizat prin Programul Operațional – Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 5, Dezvoltarea Durabilă și Promovarea Turismului. Valoarea proiectului este de aproximativ 6.100.000 de lei, dintre care peste 4.600.000 de lei reprezintă asistență financiară nerambursabilă.

Comentarii Facebook


Știri recente