Biserica Sfântul Ioan Valahul din Craiovița Nouă își sărbătorește hramul

Biserica „Sfântul Ioan Valahul” din Craiova, cartierul Craiovița Nouă, își sărbătorește mâine, 12 mai, hramul. Slujba Sfintei Liturghii va fi săvârșită, începând cu ora 09.00, de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Locțiitor de Arhiepiscop al Râmnicului și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Sfântul Mucenic Ioan Valahul, prăznuit în fiecare an la 12 mai, s-a născut în aceasta parte a Valahiei Mici (Oltenia), în anul 1644. A fost luat în robie de turci la vârsta de numai 15 ani și martirizat pentru credința ortodoxă în 1662, cînd avea doar 18 ani. Dată fiind originea sfântului în aceasta parte de țară, i s-a dedicat un lăcaș de închinare și rugăciune care să-i poarte hramul, la intrarea în cel mai mare cartier al Craiovei, Craiovița Nouă.

Biserica închinată Sfântului Mucenic Ioan Valahul din Craiova a fost temeluită la data de 21 noiembrie 1999, de Mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei. Lucrările au început la 1 martie 2000, ridicarea sfântului locaș fiind deja încheiată în anul următor 2011, lucrările de împodobire, respectiv pictura interioară și exterioară, fiind realizate în anii următori cu sprijinul enoriașilor coordonați de părintele paroh Ion Doran și a altor credincioși din municipiul Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente