Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Rm. Vâlcea și-a sărbătorit ocrotitorul

Biserica parohială „Sfântul Ioan Botezătorul” din Râmnicu Vâlcea a îmbrăcat astăzi, 7 ianuarie, în ziua prăznuirii „Soborului Sfântului Ioan Botezătorul”, haine de sărbătoare, informează arhiram.ro. Peste o mie de râmniceni au participat astăzi la Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului în biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul”, din cartierul vâlcean 1 Mai, care și-a serbat ocrotitorul.

După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, a rostit un cuvânt de învățătură în care a istorisit viața și activitatea Sfântului Prooroc Ioan, Înaintemergătorul Domnului Iisus, subliniind rolul său la Botezul Domnului, și îndemnându-i pe credincioși să îl păstreze drept model de smerenie și sfințenie în lucrarea lor pentru mântuirea sufletului.

La final, Preasfinția Sa i-a felicitat pe părinții slujitori prof univ. dr. Ilie Ivan, profesor la Catedra de Catehetică și Omiletică din cadrul Facultății de Teologie „Sf. Muceniță Filofteia” din Pitești și prof. dr. Nicolae Proteasa, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Nicolae” din Rm. Vâlcea pentru frumoasa activitate pastorală și misionară desfășurată în cadrul parohiei, dar și în sectorul didactic și pedagogic, i-a binecuvântat pe toți credincincioșii prezenți și a urat un călduros „La mulți ani!” tuturor celor care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul.

Răspunsurile la strană au fost date de corul „Euphonia” condus de prof. Mihail Ștefănescu, directorul Filarmonicii de stat „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea

La sărbătoare au mai luat parte oficialități de stat, locale și centrale.

Comentarii Facebook


Știri recente