Biserica Sf. Pantelimon din capitală aniversează trei ani de la primirea icoanei Maicii Domnului „Eleovritissa”

Biserica bucureșteană „Sfântul Pantelimon” de la Foișorul de Foc aniversează miercuri trei ani de la primirea unei copii a icoanei Maicii Domnului „Eleovritissa” de la Mănăstirea Vatoped.

Cu această ocazie, va fi oficiată slujba Privegherii miercuri, de la ora 20:00, în cinstea icoanei Maicii Domnului „Eleovritissa“ – „Izvorâtoarea de untdelemn”.

În contextul anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, de la ora 19:00, persoanele în vârstă din parohie vor primi o diplomă omagială intitulată „Bun creștin și bun român”.

La slujba privegherii va fi adusă și o copie a icoanei Maicii Domnului de la Poceaev aflată în patrimoniul parohiei „Oborul Vechi”.

Copia icoanei Maicii Domnului „Eleovritissa” a fost adusă la biserica „Sfântul Pantelimon” pe 9 februarie 2020 de la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos.


Într-o vreme în care în Mănăstirea Vatoped se împuținase uleiul, Cuviosul Ghenadie, chelarul mănăstirii, începuse să-l economisească, rânduindu-l doar pentru întrebuințarea sa la candelele bisericii.

Bucătarul s-a plâns de aceasta egumenului, care i-a poruncit chelarului să împartă cu generozitate uleiul pentru folosul întregii obști, avându-și nădejdea în purtarea de grijă a Stăpânei Născătoarei de Dumnezeu.

Când, într-una din zile, a intrat în chelărie, Cuviosul Ghenadie a văzut uleiul prelingându-se din vasul mai înainte golit, încât ajunsese să curgă până la ușa încăperii. De atunci, icoana răspândește o mireasmă deosebită.

Sursă foto: Facebook / Biserica Sfântul Pantelimon

Comentarii Facebook


Știri recente