Biserica ,,Sf. Mc. Ioan Valahul” din Dudaşul Schelei îşi serbează hramul

Marţi, 12 mai, Biserica Ortodoxă cinsteşte cu prăznuirea pe unul dintre cei mai mari sfinţi români la care poporul iubitor de Dumnezeu aleargă cu adâncă evlavie. Sf. Mare Mucenic Ioan Valahul, aleasă floare din grădina Domnului, ocroteşte multe lăcaşuri de cult din cuprinsul Patriarhiei Române. Credincioşii severineni au şi ei un lăcaş de închinare patronat spiritual de marele sfânt mucenic de acelaşi neam cu noi. Este vorba despre biserica din cartierul Dudaşul Schelei, care îşi serbează hramul cu acest prilej, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Părintele paroh Cătălin Gherghinescu face aleasă poftire drept-slăvitorilor creştini, iubitori de prăznuire, în vederea participării la slujba închinată martirului valah, cu începere de la oa 08:30. Sfânta Liturghie va fi săvârşită de un sobor de preoţi, sub protia sfinţiei sale.

Cei care doresc să se împărtăşească de această bucurie duhovnicească, pot ajunge la biserică şi cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, lăcaşul aflându-se pe ruta autobuzului nr. 7.

Biserica severineneană “Sf. M. Mc. Ioan Valahul” se află în cartierul Dudaşul Schelei şi a fost ridicată în parohia înfiinţată în anul 2004. La 23 august 2006 a fost pusă piatra de temelie pentru lăcaşul de cult, iar lucrările de construcţie au început chiar de a doua zi.

După ce în 2009 a fost gata de a primi pictura murală, în anul 2011 biserica a fost binecuvântată de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, pentru a se putea săvârşi la altarul ei Sfânta Liturghie şi celelalte rânduieli bisericeşti.

Comentarii Facebook


Știri recente