Biserica Şerban Vodă din Bucureşti şi-a celebrat sărbătoarea patronală

Biserica Şerban Vodă din Capitală şi-a celebrat miercuri sărbătoarea patronală. Lăcaşul de cult este ocrotit de Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ.

Sfânta Liturghie cu această ocazie a fost oficiată de Arhim. Dionisie Constantin, consilier patriarhal la Atelierele Patriarhiei Române şi delegatul Părintelui Patriarh la acest eveniment, împreună cu mai mulţi preoţi şi diaconi.

După citirea textului biblic, Părintele Arhimandrit a rostit o omilie în care a prezentat viaţa sfântului protector al bisericii Şerban Vodă. De asemenea, a evidenţiat importanţa postului pentru mântuirea noastră.

Perioada de post în care am intrat este o perioadă importantă pentru viaţa noastră duhovnicească. Biserica ne invită să ne descoperim mai mult bunătatea şi mila faţă de semenii noştri, ştiind că Hristos Domnul S-a milostivit de neamul omenesc venind smerit către noi ca pe toţi să ne mântuiască, a spus Arhim. Dionisie Constantin.

Înnoire şi binecuvântare pentru Biserica Şerban Vodă din Capitală | Patriarhul României a oficiat slujba de sfinţire (VIDEO)

Credincioşii care au participat la sărbătoarea parohiei au venit încă de la primele ore pentru a se închina la un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ ce se află la această biserică.

Locașul de cult mai are hramurile Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae.


Biserica este situată în cartierul Progresul de la marginea de sud a Capitalei. Parohia Șerban Vodă a luat ființă în anul 1940, sub arhipăstorirea vrednicului de pomenire Patriarhul Nicodim Munteanu. Aceasta cuprinde o parte din teritoriul fostei comune Șerban Vodă, de la care a păstrat și numele.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…