Înnoire şi binecuvântare pentru Biserica Şerban Vodă din Capitală | Patriarhul României a oficiat slujba de sfinţire (VIDEO)

Patriarhul Daniel la sfintirea Bisericii Serban Voda din Bucuresti

Patriarhul României a oficiat astăzi slujba de sfinţire a Bisericii Şerban Vodă din Bucureşti, lăcaşul de cult primind astfel binecuvântarea lui Dumnezeu în urma lucrărilor efectuate în ultima perioadă. Alături de Preafericirea Sa, a slujit şi PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

După ceremonia religioasă din 24 septembrie 2017, Părintele Patriarh le-a explicat credincioşilor care au participat la acest eveniment că există o legătură deosebită între lăcaşul de închinare şi cer.

Poarta cerului care s-a sfinţit astăzi este un locaş pământesc, dar cu o legătură specială cu cerul. Sfântul Gherman, Patriarhul Constantinopolului, a spus că o biserică ortodoxă pictată este cerul pe pământ şi noi am adăugat: pentru ca pe pământeni să-i înalţe duhovniceşte la ceruri, a spus Preafericirea Sa potrivit Radio Trinitas.

Întărind importanţa şi valoarea bisericii, Patriarhul Daniel a reliefat trei mari daruri netrecătoare pe care le primim de la Dumnezeu în biserică. Este singurul loc de pe pământ unde primim iertarea păcatelor spre a dobândi viaţă veşnică. Al doilea dar mare este fericirea vieţii veşnice sau a Împărăţiei Cerurilor dăruită nouă în arvună încă din lumea aceasta sau atunci când ascultăm cuvântul lui Dumnezeu ca şi Maria, sora Martei, şi îl împlinim. În biserică ni se dăruieşte şi arvuna vieţii veşnice.

În continuare, Preafericirea Sa le-a transmis tuturor că rugăciunea rostită în biserică este mult mai puternică, deoarece nu suntem şi nu ne rugăm singuri, ci împreună cu toţi sfinţii care sunt pictaţi.

Pentru contribuţia adusă la finalizarea lucrărilor, Patriarhul a oferit mai multe distincţii. Părintele paroh Dinu Pompiliu a fost felicitat pentru efortul susţinut şi i-a fost acordată Crucea Patriarhală.

Drept recunoştinţă pentru slujirea de astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit din partea Parohiei o icoană în mozaic reprezentând pe Maica Domnul cu Pruncul Iisus.

Anterior ceremonialului de sfinţire, a fost oficiată în această dimineaţă Sfânta Liturghie de PS Timotei Prahoveanul, împreună cu mai mulţi preoţi şi diaconi.

Locașul de cult, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, îi are ca ocrotitori spirituali și pe Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Paisie de la Neamț.


Biserica nou sfinţită este situată în cartierul Progresul de la marginea de sud a Capitalei. Parohia Șerban Vodă a luat ființă în anul 1940, sub arhipăstorirea vrednicului de pomenire Patriarhul Nicodim Munteanu. Aceasta cuprinde o parte din teritoriul fostei comune Șerban Vodă, de la care a păstrat și numele.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente