Biserica românească din oraşul lui Cervantes a primit premiul pentru arhitectură

Biserica comunităţii româneşti din Alcalá de Henares a primit premiul oraşului pentru arhitectură. Juriul a apreciat modul în care construcţia se integrează  în peisajul urban din oraş, se precizează într-un reportaj TVR 1.

Alcalá de Henares este oraşul unde a fost botezat, în data de 9 octombrie 1547, Miguel de Cervantes. Pentru a-l evoca pe marele scriitor, primăria oferă anual, la început de octombrie, o serie de premii denumite „Premiile Orașului Alcalá de Henares în Arte și Literatură”. 

Premiul a fost înmânat săptămâna aceasta, pe scena Teatrului Cervantes, lui Jose Luis Gonzalez, arhitectul care a coordonat lucrările de construcţie.

„Premiul este pentru cei care s-au străduit, care au muncit şi care se bucură acum de acest proiect.  Sunt credincioşii parohiei ortodoxe „Sf. Gheorghe” din Alcalá de Henares. Premiul este al lor”, a spus Jose Luis Gonzalez.

Construcția lăcaşului de cult a început în anul 2010, iar ritmul lucrărilor a oscilat în funcție de dificultăţile întâmpinate.

Costurile au fost suportate în cea mai mare parte de comunitatea românească coordonată de preotul Adrian Pintea.

„Este o cinste a credincioșilor parohiei noastre pentru că am reușit să construim această biserică prin efortul nostru. Generațiile viitoare să continue munca noastră”, declara preotul paroh într-un interviu acum doi ani.

Biserica de 400 de metri pătrați a fost sfinţită anul trecut.

Interiorul lăcaşului de cult este iluminat cu 600 de becuri instalate pe candelabre aduse din Grecia, iar uşile din lemn masiv au fost realizate de români care lucrează în Spania.

Foto credit: Parohia Alcalá de Henares/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente