Biserica Parohiei Grozești din Oituz a fost sfințită

Biserica în cimitirul căreia sunt înhumați 18.600 eroi căzuți în luptele de la Oituz din Primul Război Mondial, a fost resfințită duminică, 26 mai 2019.

Slujba de sfințire a fost oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului, împreună cu Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului și Episcopul Ignatie al Hușilor.

Cu acest prilej, Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” i-a primit ca ocrotitori și pe Sfântul Ioan Gură de Aur împreună cu mama sa Antusa.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Tomisului a vorbit despre femeia samarinencă din Sihar, prezentând-o ca pe un model de mărturisire a Evangheliei Domnului Iisus Hristos la toate popoarele pământului.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Andrei Turcu a fost hirotonit preot pe seama Capelei „Sf. Ap. și Ev. Ioan” a Protoieriei Onești, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în cadrul parohiei, preoții slujitori au primit din partea Arhiepiscopului Romanului și Bacăului diplome de vrednicie.

Biserica Parohiei Grozești din Oituz, construită între 1902-1913, a trecut printr-un proces de restaurare complex începând cu anul 2004.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente