Biserica Ortodoxă Poloneză | Arhim. Varsanufie Doroszkiewicz a fost hirotonit Episcop de Siemiatycze (FOTO)

În Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Siemiatycze a avut loc în 8 octombrie 2017 un eveniment istoric pentru Biserica Ortodoxă a Poloniei. Arhim. Varsanufie Doroszkiewicz a fost hirotonit de către PF Sava Episcop de Siemiatycze, Vicar al Eparhiei de Varșovia și Bielsk.

Arhim. Varsanufie Doroszkiewicz a fost ales Episcop de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Poloneze în data de 24 august 2017, potrivit site-ului oficial al BOP.

Cu o zi înainte de hirotonie, 7 octombrie 2017, a fost citită decizia de alegere în prezenţa PF Sava şi a celorlalţi ierarhi participanţi la marele eveniment. Apoi, a fost oficiată o slujbă de mulţumire lui Dumnezeu.

Ceremonia tradiţională a continuat cu un cuvânt al viitorului Episcop în care şi-a prezentat etapele parcurse în viaţa sa pentru urmarea acestui drum al slujirii în Biserică. Arhim. Varsanufie Doroszkiewicz a mulţumit lui Dumnezeu pentru ajutorul şi binecuvântarea acordate, precum şi tuturor celor care l-au susţinut.


Alegeri episcopale în Biserica Ortodoxă Poloneză. O delegație BOP va participa la hramul Sf. Dimitrie cel Nou din București


A doua zi, noul episcop a depus jurământul de credinţă. În continuare, a fost oficiată Sfânta Liturghie de Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii.

La final, conducătorul Bisericii Ortodoxe Poloneze a adresat un cuvânt noului Episcop de Siemiatycze în care i-a prezentat responsabilitatea uriaşă pe care o are faţă de Biserică şi credincioşii ei. Printre sfaturile oferite, PF Sava i-a transmis că episcopul nu are viață personală şi este obligat la jertfire totală de sine.

Cei prezenţi au primit binecuvântarea noului ierarh, iar o mare parte dintre ei l-au salutat personal.

Foto credit: orthodox.pl

Comentarii Facebook


Știri recente