Biserică Ortodoxă în ajutorul gimnaştilor români. Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat aparatură sportivă în valoare de 16.000 euro

Donatie lot olimpic Episcopia Devei si Hunedoarei

Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat aparatură sportivă pentru lotul olimpic de gimnastică în valoare de 16.000 euro.  Evenimentul a avut loc astăzi, 9 august 2017, în sala de antrenamente din cadrul Clubului Sportiv Municipal Deva, în prezența gimnastelor și a antrenorilor acestora.

Cu sprijinul Eparhiei Patriarhiei Române au fost achiziţionate două aparate de gimnastică de maximă necesitate pentru buna desfășurare a antrenamentelor, respectiv o Trambulină Gymnova Acrotramp Long de 12, 7 metri și o pârtie acrobatică.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, începând cu ora 09:30. Apoi, Chiriarhul locului a oferit aparatele şi i-a binecuvântat pe cei prezenţi.

Această donație a Episcopiei Devei și Hunedoarei se înscrie într-o preocupare constantă a Bisericii hunedorene în sensul încurajării performanței, atât în domeniul sportiv, cât și în cel medical, cultural sau educațional, cu nădejdea vie că această faptă va mobiliza și alte inițiative particulare sau instituționale în vederea susținerii și promovării performanței în toate domeniile de interes social, se menţionează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Eparhiei.

Necesitatea acestor aparate sportive a fost identificată de Preasfințitul Părinte Episcop Gurie în urma vizitei efectuată de sportivele lotului olimpic și a celui național la Centrul Eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, în data de 22 mai 2017.

Cu această ocazie, Ierarhul s-a interesat de nevoile stringente ale gimnastelor în vederea maximizării performanței sportive, prin mijlocirea domnului antrenor coordonator Nicolae Forminte. Astfel, a fost identificată nevoia urgentă a două aparate sportive pe care Episcopia Devei și Hunedoarei le-a dăruit astăzi lotului olimpic de gimnastică pentru desfășurarea antrenamentelor în condiții optime.

 

Comentarii Facebook


Știri recente