Biserica Ortodoxă a Finlandei: Tronul arhiepiscopal va fi mutat la Helsinki

B Ortodoxă a Finlandei

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Finlandei a hotărât mutarea tronului arhiepiscopal de la Kupio în capitala Helsinki, precum şi schimbarea titlaturii primatului în: Arhiepiscop de Helsinki şi a toată Finlanda.

Hotărârea a fost adoptată în şedinţa din 27 noiembrie şi va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018, odată cu retragerea Mitropolitului Ambrose de Helsinki, în 31 decembrie 2017, anunţă site-ul oficial al Bisericii Finlandei citat de Orthodox Christianity.

Odată cu aceste schimbări, Primatul Bisericii Finlandei, Înaltpreasfinţitul Părinte Leo de Karelia şi a toată Finlanda îşi va muta cancelaria la Helsinki, însă Administraţia Bisericii Finlandei va rămâne în Kupio.

Această decizie a fost luată deoarece majoritatea credincioşilor locuiesc în Eparhia de Helsinki.

Urmare acestor schimbări, Eparhia de Karelia îşi va schimba denumirea, iar ierarhul care va fi ales în anul 2018 pentru a conduce eparhia va purta titulatura de Mitropolit de Kupio şi Karelia.


Biserica Finlandei este o biserică ortodoxă autonomă, al cărei primat este confirmat de Patriarhia de Constantinopol. Este a doua biserică oficială a Finlandei, alături de Biserica Evanghelică Luterană a Finlandei.

Foto credit: Biserica Ortodoxă a Finlandei

Comentarii Facebook


Știri recente