Biserică nouă pentru credincioșii din Dumbrava

Duminică, 22 mai, Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a sfințit piatra de temelie la noua biserică ortodoxă ce va fi construită în Dumbrava, județul Bistrița-Năsăud, informează radiorenasterea.ro. Slujba a avut loc după Vecernie, participând și protopopul de Bistrița, preotul Alexandru Vidican. Noul locaș va purta hramul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”.

Vechea biserică a filiei Dumbrava, care aparține de parohia Strâmba, a fost construită în jurul anului 1640, după cum atestă documentele în limba slavonă existente, deservind inițial credincioșii din Parohia Susenii Bârgaului. Biserica actuală a fost adusă în anul 1909 în parohia Livezile, iar când credincioșii din această localitate au reușit să-și ridice o nouă biserică, locașul a fost mutat în Dumbrava, în anul 1955, unde se află și astăzi. Este o biserică din lemn, acoperită cu șindrilă, fiind renovată în 1964, lucrări necesitate datorită igrasiei.

Noua biserică va fi în formă de cruce, din cărămidă. Lucrările vor fi executate cu sprijinul Primăriei Livezile și cu ajutorul credincioșilor din Bistrița, care se alătură eforturilor credincioșilor ortodocși din Dumbrava. Construcția noii biserici se dorește a fi terminată în maximum 10 ani, după cum apreciază preotul paroh Ioan Ștefan Murgoi.

Filia Dumbvrava are 60 de familii.

Comentarii Facebook


Știri recente