Biserica Mănăstirii Zosin a fost sfinţită

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, a sfinţit duminică, 08 noiembrie 2015, Biserica Mănăstirii Zosin. La eveniment au fost prezenţi mii de credincioşi precum şi numeroase oficialităţi locale.

Din soborul slujitor au făcut parte următorii ierarhi:

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului;
  • Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor;
  • Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord;
  • Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal;
  • Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat lucrările realizate la așezământul monahal și i-a felicitat pe ctitori.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu am săvârşit această slujbă de târnosire a bisericii cu hramurile «Izvorul tămăduirii» şi «Duminica Sfinţilor Români» din Mănăstirea Zosin, o mănăstire binecuvântată de Dumnezeu cu frumuseţe deosebită prin acest sfânt locaş şi prin toate edificiile care se văd împrejur. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să dăruiască tuturor celor care au contribuit la zidirea acestei biserici sănătate şi mântuire, pace şi bucurie”, a spus Preafericirea Sa.

Credincioşii prezenţi la sfintele slujbe oficiate la Mănăstirea Zosin au avut posibilitatea să aducă cinstire sfintelor moaşte ale Sfântului Ioan Gură de Aur aduse în pelerinaj de la Reşedinţa Patriarhală.

***

Lăcaș de cult sfinţit astăzi este închinat Maicii Domnului, purtând hramul Izvorul Tămăduirii. Al doilea hram al bisericii este cel al Sfinților Români. Piatra de temelie a fost aşezată în primăvara anului 2006, dar lucrările au început abia un an mai târziu. Lăcaşul de cult a fost pictat în perioada 2009-2015 de către pictorul bisericesc Liviu Dumbravă.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…