Biserica Măicăneasa din București a fost sfințită

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit în această dimineață, 19 iunie 2016, Biserica Măicăneasa din Capitală. După slujba de târnosire, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, pe o scenă special amenajată lângă locașul de cult.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a spus că la Pogorârea Duhului Sfânt, din ziua Cincizecimii, Apostolii au primit mai multe daruri.

Au primit în primul rând două mari daruri: neînfricarea sau curajul și apoi înțelepciunea, iar rodul predicii Sfântului Petru și a Sfântului Ioan, dar și a celorlalți Apostoli s-a văzut îndată. Atunci la Templul din Ierusalim erau veniţi pentru Sărbătoarea Cincizecimii, care era o sărbătoare la iudei, Măicăneasa din toată lumea: parţi, mezi, ielamiţi, arabi, persoane din Asia Mică, din Creta şi de la Roma care vorbeau în diferite limbi, dar care ştiau cel puţin câteva rugăciuni în limba aramaică, în limba care se vorbea atunci la Ierusalim şi pe care o vorbea şi Mântuitorul. Şi cu toate acestea toţi au înţeles cuvintele Apostolilor. Ei vorbeau în mai multe limbi precum Duhul le da lor a grăi aşa încât în urma predicii Sfântului Petru şi a Evanghelistului Ioan cel puţin 3.000 de suflete L-au urmat pe Hristos, a spus Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Ziua Pogorârii Duhului Sfânt reprezintă întemeierea Bisericii în chip văzut, a mai subliniat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

Ziua Cincizecimii, a Rusaliilor sau a Pogorârii Duhului Sfânt, este considerată ziua de început a Bisericii, pe care Mântuitorul a întemeiat-o şi pe care Duhul Sfânt a făcut ca să fie văzută în lume, să prindă contur, adică să prindă putere în faţa unor oameni care nu acceptau învăţătura mântuitoare adusă în lume de Fiul lui Dumnezeu. Şi din acel moment, după predica Sfântului Apostol Petru, Apostolii au mers şi au împlinit porunca Mântuitorului şi anume, că aveau datoria să meargă până la marginile lumii şi să propovăduiască Evanghelia la toată făptura.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşită Vecernia specială de Rusalii.

La final, ierarhul a mulțumit tuturor celor care au sprijinit construirea lăcaşului de cult.

Parohia Măicăneasa se află pe Şoseaua Ionescu-Siseşti Gheorghe, nr. 13-15, în Sectorul 1 al Capitalei.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente