Biserica Greciei anunță decesul Mitropolitului Pavel de Drama

Mitropolitul Pavel Apostolidis de Drama a decedat luni în urma unui infarct miocardic, anunță Biserica Ortodoxă a Greciei. Mitropolitul avea 59 de ani și slujise ca ierarh de aproape 17 ani.

Slujba de înmormântare va avea loc marți, 3 mai 2022, la catedrala Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Drama și va fi prezidată de Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade.

Locțiitor al scaunului mitropolitan de Drama a fost numit Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolit de Xanthi și Peritheorion.

Mitropolitul Pavel de Drama a fost apropiat de poporul român și a avut vizite oficiale la București în contextul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou.

„Ne-a impresionat în mod deosebit evlavia poporului român dreptcredincios și aceasta este puterea principală a Bisericii, ceea ce caracterizează dinamismul Bisericii Ortodoxe Române”, spunea Mitropolitul Pavel la încheierea unei vizite în România.

În 2010, Mitropolitul Pavel a adus un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. În 2015, tot la sărbătoarea Sfântului Dimitrie, Mitropolitul Pavel a făcut parte din delegația care a adus la București moaștele Sfinților Trei Ierarhi.

În data de 22 iulie 2011, Mitropolitul Pavel i-a oferit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un fragment din moaștele Sfântului Cuvios Gheorghe Karslidis, Mărturisitorul din Drama, ca dar cu prilejul zilei de naștere. Sfântul Gheorghe Mărturisitorul a fost apoi trecut în calendarul Bisericii Ortodoxe Române.

În anul 2019, Mitropolitul Pavel a sfințit la Schitul Lacu prima biserică românească din Muntele Athos închinată Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul.

Mitropolitul Pavel s-a născut în Veria în anul 1963. A studiat la școala bisericească din Lamia și ulterior la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Aristotel din Tesalonic.

A fost hirotonit diacon în 1983 și preot în 1988 de către Mitropolitul Pavel al Veriei.

A fost paroh al bisericii Sfântul Antonie cel Nou din Veria, iar din 1991 a fost stareț al mănăstirii Panagia Sumela.

În data de 5 octombrie 2005, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei l-a ales Mitropolit de Drama. Patru zile mai târziu a fost hirotonit episcop.

Sursa Foto: documentonews.gr

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente