„Biserica este o îmbrăţişare” pentru copiii din parohiile arădene

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în staţiunea balneoclimaterică Moneasa din judeţul Arad s-a desfășurat, în perioada 13-18 iulie, Tabăra creștină ortodoxă „Biserica este o îmbrățișare”, informează „Ziarul Lumina”.

Proiectul a fost organizat prin colaborarea dintre Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad și Arhiepiscopia Aradului. Derulată din inițiativa părintelui Teofan Mada, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, și aflată la a treia a ediție, tabăra a avut ca beneficiari copii din parohiile Arad Micălaca Veche II, Arad Faleza Sud, Vladimirescu, Zimandul Nou și Secaș.

Programul activităților în tabără a fost unul diversificat, de la participarea la slujbele săvârșite în biserica Schitului „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Moneasa la drumeţii, vizionări de filme istorice şi religioase, jocuri pe diferite teme, descoperirea unor deprinderi practice folositoare pentru fiecare. Pe parcursul întregii săptămâni s-a dorit aşezarea în sufletele participanţilor a gândului că Biserica doreşte să ne cuprindă pe toţi în îmbrăţişarea ei pentru a oferi, la rândul nostru, virtuţi, gânduri şi trăiri colegilor sau prietenilor. Copiii au avut ocazia să se cunoască unii pe alții şi să dezvolte virtuți creștine precum: credința, nădejdea, dragostea, înțelepciunea, încrederea, cumpătarea şi discernământul. Bucuria jocului a fost transformată în prilej de cunoaștere și de trăire autentic creștină pentru dobândirea celor folositoare în viață. Timpul petrecut în tabără a fost și o răsplată pentru eforturile pe care elevii le-au depus timp de un an de zile la şcoală.

Comentarii Facebook


Știri recente