Biserica este alături de cei în nevoi

Dragostea și grija față de semeni, dar mai ales față de aproapele în suferință este un îndemn permanent al Bisericii. Din cele mai vechi timpuri, Biserica a desfășurat numeroase activități sociale, mărturie în acest sens fiind și primele bolnițe înființate pe lângă locașurile de rugăciune. Numărul persoanelor care au nevoie de ajutor este în creștere. În 2014, sectoarele social-filantropice ale eparhiilor din țară și-au intensificat activitatea, inițiind și implicându-se în diverse programe. În sprijinul săracilor, bolnavilor, al copiilor și bătrânilor singuri a venit și Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„În anul precedent obiectivele activităţii social filantropice ale Arhiepiscopiei Bucureştilor au fost menţinerea şi asigurarea unui standard de calitate corespunzător ale serviciilor sociale şi socio-medicale pe care le susţinem, iar pe de altă parte cultivarea unui specific eclezistic a lucrării social-filantropice pe care o desfăşurăm care are rolul nu numai de a ne diferenţia faţă de alţi furnizori de servicii sociale, ci să pună în valoare lucrarea duhovnicească, asistenţa spirituală pe care o oferim prin intermediul instituţiilor caritabile ale Arhiepiscopiei Bucureştilor în completarea serviciilor sociale pe care le furnizăm”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhid. Ionuț Iordăchescu, consilier în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor are grijă de mai multe categorii de persoane defavorizate.

O prioritate pentru 2015 este o mai bună organizare a serviciilor sociale la nivel de parohie.

Sub coordonarea Sectorului-Social și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor își desfășoară activitatea 110 de preoţi de caritate care slujesc în 103 lăcașuri de rugăciune din unități medicale, sociale, educaționale, militare și penitenciare.

Comentarii Facebook


Știri recente