Biserica Domnița Bălașa din Capitală va fi sfințită duminică

Biserica „Înălțarea Domnului” – Domnița Bălașa, Paraclis Patriarhal, din București va fi sfințită duminică, 31 iulie.

Lăcașul de cult, ctitorit de doamnele din familia Brâncoveanu, a trecut printr-un amplu proiect de restaurare care s-a desfășurat pe parcursul a patru ani și a fost finanțat din fonduri europene.

Lucrările efectuate în întregul complex, intitulat „Așezămintele Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa”, s-au ridicat la aproximativ 3,4 mil. euro.

Fundația și zidăria au fost consolidate, acoperișul și șarpanta, restaurate în forma lor originară, la fel și împrejmuirea bisericii. La interior au fost restaurate arhitectura și pictura, sculpturile și vitraliile, precum și decorațiile în stuc, care au fost vopsite, așa cum erau în biserica originală.

Interiorul bisericii a fost adus la strălucirea inițială a rectitoriei din timpul Regelui Carol I și al Reginei Elisabeta. Pe lângă finisajele realizate până la cel mai mic detaliu în interiorul și la exteriorul bisericii, proiectul a mai inclus refacerea trotuarelor, a scărilor exterioare, a aleilor pietonale și carosabile și a spațiilor verzi.

Întregul complex a fost iluminat pentru a fi mai bine pus în valoare, și dotat cu o clădire anexă care se încadrează în stilul arhitectural al bisericii.

Vezi mai multe imagini și detalii despre proiect aici. Poți face un tur virtual accesând site-ul oficial: domnitabalasa.ro.

Foto credit: Așezămintele Brâncovenești – Biserica Domnița Bălașa

Comentarii Facebook


Știri recente