Biserica din Porumbacu de Jos a fost târnosită de Mitropolitul Ardealului

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a sfințit duminica aceasta biserica din Parohia Porumbacu de Jos, Protopopiatul Avrig, județul Sibiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Locașul de cult cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost zidit în perioada 1850-1854, dar nu a fost târnosit de un arhiereu. În ultimii ani, prin eforturile comunității păstorite până anul acesta de preotul Ionuț Popa, iar de scurt timp de preotul Constantin Avram, au avut loc mai multe lucrări de înnoire și înfrumusețare.

Duminică, 13 august 2017, ierarhul a târnosit locașul de cult cu Sfântul și Marele Mir, a sfințit Sfânta Masă și interiorul bisericii.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă special amenajată în curtea bisericii. În soborul slujitor s-au aflat: protopopul de Avrig, Vasile Gafton, protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuță, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Constantin Ivan a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sărata, județul Sibiu.

La finalul slujbei, IPS Mitropolit Laurențiu l-a hirotesit iconom stavrofor pe fostul paroh de la Porumbacu de Jos, preotul Ionuț Popa, actualul preot capelan al unității militare din Cincu, județul Brașov. De asemenea, actualul paroh de la Porumbacu de Jos, preotul Constantin Avram, a fost hirotesit iconom. Acte de cinstire au primit primarul Ion Strava, Consiliul local, precum și Consiliul și Adunarea parohiale.

În omilia sa, IPS Mitropolit Laurențiu a explicat Evanghelia citită la Sfânta Liturghie și i-a îndemnat pe credincioși să continue pregătirea prin post și rugăciune pentru întâmpinarea praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Credincioșii prezenți la sărbătoarea satului sibian au avut posibilitatea să se închine în Sfântul Altar și să cinstească moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente