Biserica din Obîrșia Cloșani și-a serbat hramul

Luni, 17 februarie, Biserica Ortodoxă l-a prăznuit pe Sf. Mucenic Teodor Tiron. Acest martir este ocrotitorul bisericii din Obîrșia Cloșani, județul Mehedinți.

La ceas de prăznuire duhovnicească, fiii parohiei s-au adunat în ziua hramului să-l cinstească pe patronul lor spiritual. Împreună cu preotul Bona Marian, credincioșii din părțile locului l-au primit cu bucurie în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Ierarhul mehedințean a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească având alături un sobor de preoți și diaconi.

Biserica din comuna Obârșia Cloșani este construită pe locul unei vechi biserici de lemn. Ea s-a ridicat cu multă osteneală; chiar și copiii cărau nisip cu traista și bolovani de munte, după cum povestesc bătrânii care mai trăiesc.

Construirea sfântului lăcaș a început în anul 1936 și s-a sfințit în anul 1946, de către Episcopul Atanasie al Râmnicului.

Pictura bisericii a fost executată de Gheorghe Bărbulescu Tismana și Matei Șuțea din Peștișani. De istoria hramului bisericii se leagă și numele lui Tudor Vladimirescu, așa cum se amintește în pisania noii biserici, cel care a fost vătaf de plai al plaiurilor Cloșanilor.

Comentarii Facebook


Știri recente