Biserica de lemn din Mrenești-Crețeni

Pe 30 august 2014, de praznicul Sfântului Ierarh Alexandru, biserica de lemn de la Mrenești-Crețeni, relocată, restaurată și rectitorită cu acest hram la Muzeul Satului vâlcean de la Bujoreni, împlinește un deceniu de la revenirea sa la viață.

Între anii 2003 și 2004, în cadrul programului cultural „Tradiție și Postmodernitate”, Fundația HAR întreprindea ampla operațiune de salvare a unei biserici de lemn monument istoric din sudul județului Vâlcea.

Pe nesimțite s-au scurs zece ani de la momentul resfințirii lăcașului la Muzeul Satului vâlcean, de către vrednicul de pomenire IPS Gherasim Cristea, Arhiepiscop al Râmnicului. De atunci și până în prezent, frumoasa bisericuță redată cultului îi bucură nu doar pe turiștii veniți în vizită la muzeu, ci și pe creștinii locului, care nu de puține ori au dorit să se cunune ori să-și boteze copiii aici. În fiecare an, de un deceniu încoace, pe 30 august, enoriașii Parohiei Bujoreni, dar și din alte parohii ale Râmnicului, participă la slujba de hram a acestei biserici strămoșești, mărturie a credinței, dar și a geniului constructiv de care dădeau dovadă meșterii din Oltenia de Nord.

Mai multe detalii în „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente