Biserica alături de persoanele vârstnice

Beneficiarele Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia au primit zilele trecute mărțișoare. Doamnele au fost vizitate de asistenții sociali ai serviciului și pe lângă hrana pe care o primesc zilnic au primit și darul care vestește primăvara: mărțișorul.

„Mărțișorul este simbolul primăverii și totodată un simbol al speranței, primul strop de bucurie care vestește terminarea iernii și faptul că natura se dezmorțește și revine la viață. Am vrut și noi să le facem o mică bucurie doamnelor care ne sunt beneficiare și să le oferim mărțișoare și să le transmite urările noastre de bine” a spus Maria Cengher, coordonatorul Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Alba Iulia.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia funcționează în cadrul rețelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Serviciul are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice sărace și dependente fizic, lipsite de un sprijin familial, din municipiul Alba Iulia, în satisfacerea nevoilor primare (hrană, îmbrăcăminte), medicale, igienico-sanitare, social-administrative și de relaționare. În cadrul acestui serviciu sunt oferite următoarele servicii: cantină mobilă, servicii de asistență socială, servicii menajere și gospodărești, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoțire la medicul de familie și altele în funcție de nevoile persoanei vârstnice.

Beneficiarii acestui serviciu sunt persoane vârstnice sărace din municipiul Alba Iulia, aflate în stare de dependență fizică din cauza unor boli sau deficiențe. Aceste persoane se află în imposibilitatea de a-și satisface nevoile primare, igienico-sanitare sau social-administrative prin propriile eforturi din cauză că sunt imobilizate la pat ori la domiciliu și nu beneficiază de sprijin direct din partea membrilor familiei.

Comentarii Facebook


Știri recente