Biserica a oferit daruri pentru copiii internaţi în spitalul de pediatrie din Sibiu

Şaizeci de pachete cu dulciuri, alimente și alte produse alimentare au fost oferite copiilor internaţi în spitalul de Pediatrie Sibiu. Acţiunea filantropică realizată de Arhiepiscopia Sibiului şi Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) a avut loc vinerea trecută.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, darurile pentru copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu nu au fost oferite direct beneficiarilor, pachetele fiind lăsate la sediul administrativ al instituției, pentru a se respecta toate protocoalele de siguranță sanitară.

„Îi binecuvântăm pe copiii încercați de boală în această perioadă și îi asigurăm pe părinții acestora, cât și pe cei care îi îngrijesc în spital sau acasă de grija noastră și de rugăciunea din comunitățile bisericești.

„Nădăjduim ca Dumnezeu să le aline suferința și fiecare dintre ei să se întoarcă deplini sănătoși în familiile lor”, a declarat consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Adrian Roman.

Acţiunile filantropice din perioada Postului Naşterii Domnului, organizate de Arhiepiscopia Sibiului, au în vedere mai multe familii cu un număr mare de copii sau persoane vulnerabile din Municipiul Sibiu, dar și din localitățile limitrofe, beneficiari permanenți ai Departamentului Social al eparhiei.

„De asemenea, am oferit prin intermediul unui partener, adăpost în două locuințe din Sibiu pentru două familii aflate în mare dificultate din pricina sărăciei și violenței domestice. Acestea, neavând un acoperiș deasupra capului, beneficiază acum, la început de iarnă, de condiții foarte bune, toate cheltuielile privind încălzirea pe timp de iarnă sau alte utilități fiind acoperite de sponsorul binefăcător, iar alte nevoi intrând în grija Arhiepiscopiei și a asociației noastre”, a precizat pr. Adrian Roman.

AFOS oferă și o bursă de studii pentru anul universitar 2020-2021 unui masterand al Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, în valoare de 3250 de lei, sumă care acoperă cheltuielile de studii ale masterandului aflat în risc social.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente