Binecuvântarea noului an școlar la Timișoara și Arad

La început de an școlar, IPS Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a participat la slujba de Te Deum oficiată la Seminarul Teologic Ortodox din Arad. Slujbe de binecuvântare pentru începutul anului școlar au avut loc luni și în toate școlile din cadrul Eparhiei Timișoarei.

Ca în fiecare an, mijlocul lunii septembrie aduce cu sine începutul unui nou an școlar, prilej cu care luni, la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a participat la slujba de Te Deum, a adresat dascălilor și elevilor urările cuvenite unui început de an școlar, rugând pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze activitatea de cercetare din această școală eparhială de teologie. Părintele prof. Pompiliu Gavra, directorul seminarului, după ce le-a vorbit celor prezenți despre chemarea vocațională a elevilor seminariști de a se forma în a sluji lui Hristos, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat elevilor, părinților și profesorilor la începutul anului școlar 2013-2014. La festivitate au participat reprezentanți ai oficialităților locale și ai ISJ Arad.

Începutul anului școlar în Eparhia Timișoarei

În toate școlile din localitățile din județul Timiș, preoții au oficiat slujba de Te Deum cu prilejul deschiderii anului școlar. La Școala Primară Sfântul „Antim Ivireanul”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Timișoarei, deschiderea oficială a debutat cu slujba de mulțumire, oficiată de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu pr. Zaharia Pereș, consilier cultural eparhial. Părintele a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, dar și dragostea și gândurile de bine ale Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. La festivitate au participat, alături de profesori și părinți, inspectorii școlari Daniela Buzatu și Vasile Miclăuș.

Programul de studiu al unității de învățământ respectă întocmai programa școlară aprobată de Ministerul Educației și Cercetării, aceasta fiind completată cu activități educative cu specific creștin-ortodox. În același timp, școala oferă posibilitatea înscrierii copiilor la programul „Școală după școală”.

Una dintre valorile importante ale Școlii „Sfântul Antim Ivireanul” este familia. Formarea caracterului unui copil este dependentă de conceptul de familie și de relația pe care școlarul o are cu aceasta. Legătura dintre școală și familie fiind atât de strânsă, cadrele didactice se bazează pe sprijinul familiei în scopul de a oferi împreună copiilor o educație creștină temeinică, în lumina valorilor ortodoxe, în care să se împletească armonios formarea caracterului cu dragostea față de Dumnezeu și față de aproapele. Unitatea școlară are în anul școlar 2013-2014 o clasă pregătitoare, clasa I și clasa a II-a. Școala Primară „Sfântul Antim Ivireanul” își propune până în septembrie 2016 deschiderea unei școli gimnaziale.

Totodată, la deschiderea noului an școlar de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara a fost prezent pr. Ionel Popescu, vicar eparhial, care a săvârșit slujba de mulțumire și a transmis mesajul de binecuvântare al ierarhilor timișoreni, după cum aflăm din Ziarul Lumina. La festivitate au fost prezenți, alături de numeroși părinți, și autorități locale și județene. Concomitent, și la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, în cadrul căruia funcționează secția de teologie cu program de studiu seminarial, deschiderea anului școlar s-a făcut tot prin oficierea unei slujbe de Te Deum, la care au participat profesorii și elevii liceului.

Comentarii Facebook


Știri recente