Binecuvântarea lucrărilor efectuate la parohia Moiad, jud. Sălaj

Episcopul Sălajului, Preasfinţitul Părinte Petroniu, a binecuvântat duminică, 03 iulie 2016, lucrările de restaurare efectuate la Parohia Moiad, jud. Sălaj, informează Radio Renaşterea.

????????????????????????????????????

În duminica a doua după Rusalii (03 iulie 2016) Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din localitatea Lompirt, filie a Parohiei Moiad, din Protopopiatul Șimleu Silvaniei, informează Radio Renaşterea. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate la locașul de cult al micii comunități de credincioși de aici. În continuare, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat  diplome de apreciere părintelui paroh Iulian Sabou, dar și celor care au susținut în mod special efectuarea acestor lucrări.

***

Atestată la anul 1321, localitatea Lompirt este formată în cea mai mare parte din etnici maghiari, doar 25 de familii de credincioși fiind români, de confesiune ortodoxă.

????????????????????????????????????

 

Comentarii Facebook


Știri recente