Binecuvântarea lucrărilor efectuate la parohia Ernea, Protopopiatul Mediaș

În Duminica a 6-a după Rusalii (31 iulie 2016), Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Ernea, Protopopiatul Mediaș, județul Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Tot în această duminică, ierarhul a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate în ultimii ani la biserica medieşeană. În ultima perioadă s-au făcut reparații la acoperiș, s-au efectuat lucrări de izolație și de subzidire, de iluminat exterior, s-au montat centrala termică, un sistem de sonorizare și vitralii.

În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban, și numeroși slujitori ai sfintelor altare din parohiile apropiate.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

Suferință și vindecare

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a explicat textul evanghelic citită la Sfânta Liturghie, în care a fost relatată minunea vindecării slăbănogului din Capernaum.

Păcatele sunt o greutate mare și pot genera chiar neputințe și boli. Nu toate bolile venite asupra noastră sunt cauzate de păcate, dar păcatele noastre pot produce suferințe atât de mari, încât ne putem pierde mântuirea și avem o greutate de purtat în viața aceasta. De aceea, dacă ușurăm sufletul întâi, trupul se vindecă. Avem atâtea slujbe și rugăciuni, avem Taina Sfântului Maslu care iartă păcatele pentru ca trupul să se tămăduiască, iar suferința și bolile venite asupra noastră să fie vindecate de Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, a subliniat ierarhul.

Părintele Mitropolit i-a felicitat pe credincioșii din Ernea și pe preotul paroh pentru grija deosebită față de biserica din sat și pentru atașamentul față de valorile Bisericii străbune. Ca semn al aprecierii, IPS Mitropolit Laurențiu l-a hirotesit iconom pe părintele paroh Marius-Gheorghe Drăghici și a oferit acte de cinstire Adunării și Consiliului parohiale, Primăriei orașului Dumbrăveni și mai multor binefăcători.

Părintele paroh i-a mulțumit ierarhului și tuturor celor ce au contribuit în această perioadă la lucrările de reparații și de înfrumusețare a locașului de cult. Părintele Drăghici i-a oferit în dar ierarhului o icoană reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos. La final, toți credincioșii s-au închinat capului Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, păstrat într-o raclă la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Sărbătoarea de la Ernea s-a încheiat la Căminul cultural din sat, unde corul de femei al bisericii a interpretat câteva pricesne, iar copiii din parohie au pus în scenă piesa de teatru religios „Sfântul Prooroc Ilie”.

DSC04589-560x420

 

Comentarii Facebook


Știri recente