Binecuvântarea lucrărilor desfășurate la maternitatea din Bistrița

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat vineri, 09 mai 2014, slujba de binecuvântare a lucrărilor desfășurate la maternitatea din cadrul Spitalului Județean Bistrița.

Slujba a avut loc de la ora 9:00 și alături de Înaltpreasfinția Sa a slujit un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte preoții protopopi, de Bistrița, Năsăud și Beclean. Au fost prezenți la eveniment autorități locale și județene, cadre medicale, precum și premierul României, Victor Ponta, ministrul Doina Pană și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a transmis corespondentul Radio Renașterea din protopopiatul Bistrița, pr. Emanuel Vidican.

Nașterea de prunci poate duce la o revigorare a societății

Potrivit Radio Renașterea, la finalul slujbei de sfințire Părintele Mitropolit a evidențiat importanța familiei și nașterii de prunci, care poate duce la o revigorare a societății: „Bunul Dumnezeu le-a zis primilor oameni când i-a creat, creșteți, înmulțiți-vă și stăpâniți pământul. Plecând de la o realitate tristă că populația scade, că ne împuținăm, că Europa îmbătrânește, inclusiv România, o secție în care se nasc copii și în care avem nădejde în viitor ne bucură. Ori de câte ori vine vorba de nașterea copiilor, de primirea binecuvântării cerului, o sintagmă ne este tare dragă. Împotriva prognozei sumbre că peste un număr de ani vom fi doar 15 milioane de români, eu zic că dacă din punct de vedere spiritual ar fi o atitudine corectă, atunci orice familie de români ar trebui să aibă trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama și celălalt pentru Biserică pentru Țară și atunci lucrurile ar merge bine, înainte”.

Investiții în sistemul sanitar românesc

Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a declarat ca în opinia sa, deblocarea fondurilor în proiectul „Reforma sistemului sanitar”, prin care se reabilitează 19 maternități din țară reprezintă cea mai bună decizie a Guvernului de anul trecut. Primul-ministru a menționat, la finalul vizitei făcute la Secțiile de obstetrică și neonatologie ale Spitalul Județean de Urgență Bistrița, că orice euro alocat în sănătate este cea mai bună investiție. Premierul a adăugat că apreciază administrațiile județene și locale care reușesc, în condiții financiare destul de grele, să investească în spitale județene și municipale. Nu în ultimul rând i-a felicitat pe medicii și asistentele din Spitalul Județean, amintind că oamenii dau valoare investițiilor, informează Agerpres.

Fonduri alocate Spitalului Județean de Urgență din Bistrița

Și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a ținut să precizeze că investițiile în infrastructura spitalicească din Bistrița nu se vor opri aici. Oficialul a menționat că a primit asigurări din partea reprezentanților Guvernului că Spitalul Județean de Urgență va beneficia de alocări pentru dotarea cu echipamente a blocului operator. Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prof. dr. Mircea Gelu Buta, a mulțumit la rândul său premierului Victor Ponta și europarlamentarului Daciana Sârbu, cea care s-a implicat în finalizarea proiectului. Mircea Gelu Buta a apreciat cu acest prilej și sprijinul guvernamental prin fondurile repartizate pentru aparatura de imagistică.

Sesiune de rezidențiat la Cluj

În completare, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că la finele lunii iunie va fi organizată o sesiune extraordinară de rezidențiat, la Cluj-Napoca unde vor fi scoase la concurs un număr de peste 400 de locuri și posturi. În ceea ce privește creșterea veniturilor medicilor, acesta a explicat că acest lucru va fi posibil când nu se vor mai pierde foarte mulți bani în sănătate.

Investiții în secția de Obstetrică și Neonatologie de la Spitalul Județean Bistrița

Lucrările la secția de Obstetrică și Neonatologie a Spitalului Județean din Bistrița vor fi finalizate până la începutul lunii iunie, când secția va fi deschisă în mod oficial, după cum anunță conducerea spitalului. Investiția pentru modernizarea maternității este de peste 2 milioane de euro, bani cu care au fost amenajate saloanele, a fost achiziționată aparatură de ultimă generație și urmează să fie amenajate sălile de naștere.

Comentarii Facebook


Știri recente